Auton tuonti tilastot 2015

Autojen tuonti on kasvanut vuonna 2015 viidenneksellä verrattuna vuoteen 2014. Kasvu johtuu KHO:n päätöksestä jonka seurauksena Tulli on muuttanut verotuskäytäntöä vuoden 2015 alusta lähtien. Uudistettu verotuskäytäntö on suosinut varsinkin isopäästöisten autojen tuontia. Tilastotiedot osoittavat että maahantuotujen bensiini- ja diesel autojen keskimääräinen CO2 päästö on ollut vuonna 2015 korkeampi kuin edellisenä vuonna.

Vuosi 2016 alkaa myös kiinnostavissa merkeissä autoverolain muutoksen johdosta. Siinä matalapäästöisten (< 141 CO2 g/km) autojen autoveroa merkittävästi alennettu. Autoteollisuuden trendinä näyttää olevan valmistaa yhä enemmän autoja joiden päästöt mahtuvat tähän CO2 ryhmään. Seurauksena näiden autojen tarjonta on huomattavasti kasvanut minkä vuoksi maahantuonnin odotetaan lisääntyvän.

Vaikka uusi verotuskäytäntö ja autoverolain muutos ovat kuluttajille positiivinen asia niin auton veron arvioiminen on mennyt entistä monimutkaisemmaksi. Ratkaisuna tarjoamme sivuillamme autoverolaskurin jota myös itse käytämme autoveron arvioinnissa asiakkaidemme autoille.

Moottoripyörien tuonti on laskenut vuonna 2015. Syynä saattaa olla Suomen heikko taloustilanne ja se, että viime vuosina Suomeen on tuotu paljon pyöriä joiden tarjonta laskee hintatasoa. Moottoripyörien kysyntä on siirtynyt harvinaisempiin ja hyväkuntoisiin harrastuspyöriin.

Vuoden 2015 maahantuontitilastoista esitämme tiedotteen jonka lähteenä ovat Tulli ja autoverolaskuri.

Auton tuonti tilastot 2015

Tutustu tarkastuspalveluumme Auto Saksasta