Auton tuonti tilastot 2014

Vuonna 2014 autoja tuotiin Suomeen 14% vähemmän kuin vuonna 2013. Moottoripyörien tuonti laski 17%. Eniten haetaan autoja Saksasta missä on laaja ja kattava tarjonta. Hollannin markkinat eivät ole niin laajat kuin Saksassa mutta silti sieltä löytyy kiinnostavaa tarjontaa erikoisautoista kuten klassikoista ja maastureista LPG-kaasutankeilla.

Sähköautoja tuotiin vain 6 kappaletta (Opel Ampera ei ole laskettu mukaan ) mikä on hämmästyttävän vähän jos katsotaan sähköautojen suosiota muissa EU- maissa. Kova kysyntä muissa EU- maissa on toisaalta johtanut siihen että sähköautoja ei ole paljon tarjolla mikä hankaloittaa niiden tuontia Suomeen. Olemme huomanneet että Hollannissa sähköautot kuten Tesla ja BMW:n i- mallit menevät suuren kysynnän takia kaupaksi käytettynä korkeammalla hinnalla kuin mitä uusi maksaa virallisessa liikkeessä. Suomen autoverolaki suosii sähköautoja 5% autoverolla jos CO2 päästö on 0 g/km.

Vuosi 2014 päättyi erittäin kiinnostavissa merkeissä kun KHO päätti että Tullin verotusmenetelmä on ollut väärin. Sen seurauksena autoverot tulevat laskemaan isopäästöisille ja keskipäästöisille autoille huomattavasti.

Odotamme että vuonna 2015 autojen tuonti kasvaa merkittävästi. Tämän vuoden ensimmäisinä viikkoina olemme saaneet erityisen paljon kyselyjä maastureille, urheiluautoille ja edustusautoille. Odotamme tämän käänteen jatkuvan lieventyneen autoverotuksen ja matalien polttoainehintojen johdosta.

Olemme laatineet tiedotuksen vuonna 2014 Suomeen tuoduista autoista ja moottoripyöristä. Lähde tiedoille on Tulli ja autoverolaskuri.

tuontiauto_tilastot_2014

Tutustu tarkastuspalveluumme Auto Saksasta