Myy autosi netissä nopeasti ja hyvään hintaan

auton myynti

Kun uuden auton hankkiminen tulee ajankohtaiseksi niin on usein tärkeää päästä vanhasta autosta eroon. Tätä varten voit mennä autoliikkeeseen tai tarjota autoa itse nettipalstoilla.

Autoliikkeet ovat ensinnäkin kiinnostuneita ottamaan auton vaihdossa jos ostat samasta liikkeestä uuden tilalle. Siinä tapauksessa ei ole paljon valinnan varaa eikä auton tuominen ulkomailta tule ajankohtaiseksi. Toinen vaihtoehto on myydä auto liikkeelle sen verran halvalla että he hyväksyvät sen ilman että ostat kyseisestä liikkeestä auton entisen tilalle.

Jos haluat myydä auton itse niin kannattaa huolehtia että auto on siistinnäköinen sekä ulkoa että sisältä. Ammattimainen vahaus poistaa pintanaarmut. Jos katsastuksen voimassaoloaika on loppumassa niin voit harkita katsastuksen uusimista.

Tehokasta myynti-ilmoitusta varten täytyy ilmoittaa merkki, malli, tyyppi, valmistusvuosi, kilometrit sekä varusteet. Markkinoinnin perusperiaate on että mitä enemmän ominaisuuksia tietyllä tuotteella on niin sitä helpompi on vakuuttaa ostaja tekemään ostopäätös. Ilmoita siis kaikki mahdolliset auton varusteet, myös ne joita ei pysty optisesti näkemään. Jokaisen varusteen ilmoitat eri rivillä. Se tekee ilmoituksesta helpon lukea. Ole tarkka ettei myöhemmin tule reklamaatioita ilmoitetuista varusteista joita autossa ei kuinkaan ollut. Voit todistaa varusteet ostolaskun ja runkonumeron perusteella.

Ilmoitus perustuu aina rehellisyyteen. Ilmoita mahdolliset viat tai huomautuskohdat. Kun ostaja on niistä tietoinen etukäteen niin hän voi päättää että jatkaako auton ostoa. Näin säästät aikaa itsellesi sekä ostajalle. Useimmissa tapauksissa pienet viat ja normaalit kulumisen jäljet eivät haittaa. Käytetyn auton ostaja ymmärtää että auto ei ole uusi eikä siitä myöskään makseta uuden auton hintaa. Teet ostajaan hyvän vaikutuksen kun mainitset rehellisesti huomautuskohdat.

Pidä yllä huoltokirjaa huolloille ja remonteille. Jos huoltokirjaa ei ole täytetty niin esitä huoltolaskuja. Tietyissä maissa huoltokirjojen ja laskujen säilyttäminen ei ole käytäntönä. Olemme huomanneet että suomalaisille se on kuitenkin tärkeää.

Myynti-ilmoituksen tarkoitus on herättää ostajan kiinnostusta siten että hän ottaa yhteyttä myyjään. Yhteydenottoa varten on tärkeää ilmoittaa sekä sähköpostiosoite että puhelinnumero. Kun itse etsimme ajoneuvoja asiakkaillemme niin otamme ensin yhteyttä myyjään puhelimitse. Se on nopeampaa ja saamme ensi vaikutelman millaisesta myyjästä on kyse. On tärkeää olla puhelimessa ystävällinen ja kärsivällinen. Ostaja haluaa tietää ostokohteesta mahdollisimman paljon ennekuin hän päättää jatkosta. Ostajan mahdollisuus tehdä koeajo on myös tärkeä huomata ja tehdä se vaivattomaksi.

Yllä mainituilla ohjeilla olet jo puolivälissä tehokkaan ilmoituksen tekemisessä ja ne auttavat myymään ajoneuvon mahdollisimman nopeasti ja hyvään hintaan.

Valokuvat
Hyvät kuvat nopeuttavat myyntiä huomattavasti. Painostamme itse paljon hyviin kuviin koska asiakkaamme ostavat ajoneuvot sekä kuvien ja tarkastuksen perusteella. Usein huomaamme kuinka heikkolaatuisia kuvia autojen ja moottoripyörien myyjät käyttävät netissä. Sen takia olemme päättäneet kirjoittaa asiasta parantaaksemme käytetyn ajoneuvon myynnin ekosysteemiä.

On hyvä käyttää kameraa jonka tunnet. Se voi olla puhelimen kamera tai digikamera. Käytämme itse järjestelmäkameraa jota lämpimästi suosittelemme. Sen etu on että ison linssin avulla saat hyviä kuvia jopa pilvisinä päivinä tai huonossa valaistuksessa. Laajan linssin ansiosta voit ottaa myös kuvia ahtaassa tilassa.

Hyvien kuvien perusedellytys on runsas luonnonvalo jota saadaan aurinkoisena tai kuivana päivänä ulkotiloissa. Kun kuvaushetkellä on tarpeeksi luonnonvaloa niin kamerasi pystyy ottamaan kuvan pienellä valotusajalla jolloin lievät käden tärinät eivät vaikuta kuvan laatuun.

Kun luonnonvaloa ei ole tarpeeksi niin kamera nostaa ISO-herkkyyttä joka aiheuttaa kohinaa kuvassa. Jos kamerasi on kytketty automaatti asetukseen niin se käyttää myös omaa salamavalotusta. Sen ongelma on kuitenkin että valo keskittyy yhteen kohtaan jolloin se kohta ylivalottuu ja muut kohdat alivalottuvat. Autot ja moottoripyörät sisältävät paljon kiiltäviä osia jotka heijastavat salamavalon takaisin kameraan. Tuloksena on huono kuva joka ei myy. Kytke siis automaattiasetus pois asettamalla kamera P-asentoon.

Taustan täytyy olla rauhallinen jossa ei ole muita esineitä jotka kiinnittävät huomiota pois kohteesta. Varmista myös että auto ei ole osittain varjossa. Muuten se voi häiritä kameran kuvaprosessoria päättämään oikeat arvot jolla kuva tullaan ottamaan.

Muista ottaa kuvia runsaasti. Mitä enemmän kuvia niin sitä parempi. Saat ainakin 17 kuvaa jos kuvaat vähintään seuraavat kohteet:
• Auto neljästä eri kulmasta
• Vanne ja rengas
• Istuimet edestä ja takaa, sekä vasemmalta että oikealta puolelta
• Kuljettajan puoleinen ovi
• Keskikonsoli
• Kilometrimittari
• Tavaratila
• Vararengas
• Viimeinen huoltomerkintä huoltokirjassa
• Avaimet
• Moottoritila
• Muut mahdolliset yksityiskohdat

Ota kuvat korkealla resoluutiolla. Vaikka useimmat nettipalstat pienentävät kuvat automaattisesti, voit silti mainita ilmoituksessa että pystys toimittamaan sähköpostitse alkuperäiset korkearesoluutioiset kuvat.

Tässä kuvat joita olemme itse ottaneet asiakkaillemme:

Tässä esimerkkejä millaisia kuvat eivät saa olla:

Tutustu tarkastuspalveluumme Auto Saksasta