Uusitut Belcar.fi sivut

10 vuotta sitten avasimme Belcar.fi sivuston joka palvelee suomalaisia yksityishenkilöitä ja yrityksiä koskien auton, mottoripyörän tai mopoauton hankkimista ulkomailta. Tässä ajassa olemme välittäneet n. 1200 ajoneuvoa Hollannista, Belgiasta ja Saksasta.

4 vuotta on kulunut siitä kun julkaisimme toisen versio sivustostamme. Tarkoituksena oli nopeuttaa ajoneuvotarjonnan päivitystä käyttämällä CMS- järjestelmää. Pystyimme nopeammin päivittämään uudet ajoneuvot ja samalla helpommin lisäämään uusia mahdollisuuksia sivuillemme.

Neljässä vuodessa paljon on muuttunut. Yksi tärkeimmistä muutoksista on mobiililaitteiden käytön esiintulo surffausta varten. Tällä hetkellä sivujemme kävijöistämme 32% käyttää älypuhelinta tai tablettia. V. 2013 samaan aikaan mobiililaitteiden osuus kävijöistä oli 20% ja vastaavasti v.2012 osuus oli vain 7%. Jos kehitys jatkuu samanlaisena niin odotamme että ensi vuonna 40 -50% kävijöistämme käyttää mobiililaitetta. Uskomme tämän trendin jatkuvan johtuen yhä suuremmista laitteiden näytöistä jotka helpottavat selaamista.

Vaikka entiset sivut aukesivat mobiililaitteissa niin ne oli kehitetty alunperin kiinteälle tietokoneelle. Tästä johtuen sivut eivät auenneet hyvin pienillä näytöillä ja jotkut sivuston funktiot eivät toimineet. Uudet sivut olemme rakentaneet mobile first- periaatteen pohjalle. Alusta lähtien on joka kehitysvaiheessa mietitty mobiili- käyttäjää. Tuloksena on uusi sivusto joka aukeaa selkeästi ja nopeasti sekä perinteisillä tietokoneilla että mobiililaitteilla.

Toinen askel siinä miten voimme paremmin palvella käyttäjiä on kevyemmät ja nopeammat sivut. Entinen sivusto vaati 99 eri tiedostoa joista yksi sivu koottiin. Näin monen tiedoston imurointi ja kasaaminen on raskasta mobiililaitteille. Olemme pystyneet vähentämään määrän 51 tiedostoon mikä tekee sivuista huomattavasti kevyemmin ja nopeammin ladattavan.

Olemme myös lisänneet jokaiseen sivuun napit jotka helpottavat sivun jakamista ystävien kanssa sosiaalisen median kautta. Uuden blogin avulla pyrimme säännöllisesti välittämään kiinnostavaa tietoa ajoneuvojen tuonnista ja kokemuksestamme alalla.

Tästä lähtien ei ole väliä millä laitteella tai millä yhteydellä selaat sivujamme. Saat nopean ja johdonmukaisen käyttökokemuksen.  Meille on tärkeää että kävijät ovat tyytyväisiä sivuumme eli otamme mielellämme vastaan palautetta.